UKA på Blindern 2011 er over, er du klar for UKA 2013?

Glimt fra UKA2011

Se glimtene fra UKA2011.
Les mer

Foredrag: UNICEF og To Fluer

UNICEF Studentfadder presenterer den 4. februar foredrag fra jordomseilerne i To Fluer om deres samarbeid med UNICEF Norge.
Les mer

Tuba Tuba vant Battle of Bands!

Som vinnere av Battle of Bands varmer Tuba Tuba opp for Datarock fredag 4. februar
Les mer

TUBA TUBA VANT BATTLE OF BANDS!

Tuba Tuba

Kjøp billett

Tuba Tuba - Vinneren av Battle of Bands! 04.02.2011 kl. 21.30

Tuba Tuba består av medlemmene:  

  • Anders Korsmo Løland (Vokal, Gitar),
  • Truls Ludvig Johnsen (Vokal, Gitar)
  • Syver Bronken Breiby (Synth, Tangenter og vokal)
  • Mats Oven Finsen (Bass og Synth)
  • Stian Fjeld Engen (Perkusjon, Mandolin, Irsk-bouzouik og banjo)
  • Trygve Dyrstad (trommesett, tromme-pad)

Fra og med første konsert, sommeren 2008, har Tuba Tuba vært å regne som outsidere i Oslo-bandjungelen. Det var med konfettiregn, ballonger, norske tekster og bannere med ekstatiske hippiebudskap de tok scenen, og med publikum dansende på scenegulvet til vill perkusjon de forlot den. Titalls konserter senere er Tuba Tuba blitt et av de mest bookede og elskede ungdomsbandene i Oslo, med en solid fanbase. 

For Tuba Tuba handler om å lage en helvetes fest, få folk til å synge, danse, vifte stjerneskudd, la seg sjarmere og få giv og tro på livet til å sjarmere selv også. Vi har et ganske stort forbruk av ballonger og konfetti, forteller bassist Mats Oven. Han legger til at det fort blir slikt når en spiller elektronisk ballong-pop med masse fete melodier og polyrytmikk. 

Tuba Tuba

Inspirasjonen henter bandet fra all den musikken de hører på, noe som gjør dem helt unike og sjangeruavhengige. Kilder til inspirasjon kan være alt fra Yeasayer til Gammel Surfe-Rock og 60-talls psykedelia. De er også interessert i rytmikk, og til og med jazz-improvisasjon. 

Bandet hadde ikke noe særlige forhåpningen før Battle of Bands-finalen. “Vi tenkte egentlig på dette som en vanlig konsert”, uttrykker vokalist Anders Løland. “Det var en ganske stor overraskelse å vinne, for nivået på de andre bandene var meget høyt”. Nå gleder de seg masse til å varme opp for Datarock. De er alle enige om at Datarock er ett av de bedre bandene i Norge i dag. De deler også en nesten tilsvarende lidenskap til bandet Talking Heads. 

Tuba Tuba var først ut bant finalistene under årets Battle of Bands. Til og være så tidlig på kvelden, er de fornøyde med at publikumsreaksjonen var såpass bra. “Vi hadde ikke rekruttert så mange av våre fans til konserten, så vi skal være fornøyd med at folk satte pris på noe de ikke hadde sett før”, smiler Løland. Dette er dommerene helt enige i. "Tuba Tuba tok både oss i juryen og publikum med storm! Deres psydeliske og fengende låter hadde morsomme tekster og fine arrangementer, og de hadde kjempebra publikumstekke. Jeg gleder meg til å se dem varme opp for Datarock”, forteller jurymedlem Sigrun Tara Øverland, engasjert.

Tuba Tuba

Til spørsmålet om hvordan livet som rockestjerner er, forklarer bandet at Ray-Band-faktoren har blitt en del høyere. De har bena godt plantet på bakken inntil videre, mener de. Men når de videre blir spurt om de tror de kan kuppe showet til UKE-headlineren, er det med litt mer selvsikkerhet i bildet. De finkalkulerer at de kommer til å ta ca. 37% av showet og Datarock de resterende 63%’ene. Tross alt, har Datarock har litt flere konserter i ryggen, og dessuten kulere outfit.

De mener at det er ikke så farlig hvem de varmer opp for egentlig. Det er viktigere hvor oppvarmingen foregår. Kjøpesenter-konserter og Pizzaplaneten prøver de derfor å holde seg langt unna. “Forhåpentligvis er det vi som får oppvarmings band etterhvert”, drømmer trommis Trygve Dyrstad. “I første omgang håper vi å signere platekontrakt”. 

Tuba Tuba

Livet som ballong-popstjerner er en kombinasjon av både rutiner og en spennende og kreativ hverdag. En typisk dag for Tuba Tuba-medlemme starter med SFO, studier og barnehagearbeid, før de setter seg ned for å planlegge India turer, oppvekstromaner og installasjonskunst hver for seg. Etterpå kommer de alle sammen litt for sent til øving, jammer, kjøper take-away junk-food og prater om hvor bra det låter. Før, etter og mellom dette drikker de kaffe og opplever en rekke spennende ting.

Disse karene må du bare oppleve! De gir en helt utrolig liveopptreden med konfetti, ballonger og alt som hører en skikkelig festkveld til. Tuba Tuba varmer opp for Datarock fredag 4. februar. 

Glimt fra UKA

Våre samarbeidspartnere

Akademika Dagsavisen CopyCat Olden
26.01.11

UKEvorset i bilder

Lørdag den 22.01.2011 var fantastiske UKEvorset, hvor Battle of Bands og 3 temabarer sto på menyen. Les mer