UKA-logo UKA på Blindern 2013

Huset med det rare i

6 BARER, 3 SCENER, 10 DAGER, ARTISTER, REVY, FOREDRAG

FORDI JEG FORTJENER DET... mer enn deg!

UKA på Blindern presenterer Blindernrevyen 2013

Arrangement på Facebook

Kjære lesere,

Blindernrevyen er en av Blindern Studenterhjems eldste og stolteste tradisjoner. Antagelig fordi det er en tradisjon som aldri vil bli utdatert eller erstattet av noe artigere. Før det het UKA på Blindern, het det bare Blindernrevyen. Det hele startet i 1932 og fortsatte hvert år med visse unntak, deriblant hele 40-tallet…

Revysjef Max LykkeRevueschjeph Max Lykke

Det har siden blitt holdt annet hvert år etter 1961. Blindernrevyen skapes av frivillig innsats og i år er det ca. 40 som er direkte involverte. Av disse vil du kun se de 17 peneste, som har blitt valgt ut til å spille som skuespillere og revyband. Resten består av tekstforfattere, kostyme og sminke, rekvisitt, teknisk, scenearbeidere, assistenter og selvfølgelig vår dyktige instruktør Karoline G. Herlofsen. 

Det er de som står bak kulissene og trekker i snorene, og jeg vil takke dem alle for en enorm innsats! 

Vi holder nå den 37 forestillingen i rekka, og vi håper å kunne videreføre en revy som leverer et samtidsblikk med den samme ærverdige uærbødigheten som tidligere revyer. Blindernrevyen har gjennom årene vært med på å fostre talenter som Per Asplin, Alfred Næss, Solveig Kloppen, Steinar Sagen, Rune Dahl Bjørnsen og Arne Schau-Knudsen m.fl. 

Det hevdes ofte at Blindernrevyen har vært et lite springbrett i karrierene til flere kjente nordmenn. Eller som Ole Paus uttrykket i 1991: ”Hvis det er noe jeg kan si med absolutt sikkerhet, så er det at min medvirkning i Blindernrevyen for ca. tyve år siden, ikke hadde noe å si for senere yrkesvalg i livet. Det er en myte[…] at alle som trådte sine første scenetrinn på Blindern havnet i underholdningsbransjen.” 

Det er nok en myte hvis man velger å bruke ordet alle, men hvis man derimot bruker ordet noen, finnes det flere tilfeller. Ole Paus for eksempel. 

Men, nok name-dropping. 
Navnet på årets revy er FORDI JEG FORTJENER DET ...mer enn deg!

Det beskriver en livsholdning som kan anvendes på mange områder. Dersom du trengte en grunn til å se denne revyen, er det vårt svar. Revyen blir en løyerlig skildring av selvbilder og selvbedrag både på nasjonalt og individuelt nivå. Selvsagt ikke våre egne, men en god del andres. Vi lover og håper at dere får en fornøyelig forestilling! Det er selvsagt også hyggelig om dere forsetter den forhåpentlige oppturen i en av våre 5 temabarer. 

 

Max Lycke 
Revueschjeph


Forestillingen spilles:

  • Fredag 25. januar kl 20 Kjøp billett
  • Lørdag 26. januar kl 18 Kjøp billett
  • Lørdag 26. januar kl 20:30 Kjøp billett
  • Tirsdag 29. januar kl 20 Kjøp billett
  • Onsdag 30. januar kl 20 Kjøp billett
  • Torsdag 31. januar kl 20 Kjøp billett
  • Fredag 1. februar kl 20 Kjøp billett
  • Lørdag 2. februar kl 19 Kjøp billett