Økonomisjef: Sebastian Winther-Larsen

Published by Tina Hoel

Les intervju med økonomisjef i UKEstyret, Sebastian Winther-Larsen, her!

Navn: Sebastian Gregorius Winther-Larsen

Alder: 27

Hjemsted: Oslo

Studie: Fysikk

Favorittdrink: Kald lettmelk

 

Hva er din jobb under UKA?

Økonomisjef. Jeg har en Bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon fra Norges Handelshøyskole (NHH), så en skulle tro at min tidligere skolering er en ganske bra match. Når det er sagt så er det mest bokføring og budsjettering jeg holder på med under UKA, så Bedriftsøkonomi fra videregående er egentlig all kunnskapen som strengt tatt er nødvendig. Av reell erfaring kan jeg vise til en stilling som logistikkoffiser på seilskute i Karibia og en sommerjobb som regnskapsmedarbeider hos Autolease.

Hvorfor stilte du som økonomisjef?

Stillingen som økonomisjef var den siste som ble satt av alle stillingene i UKEstyret etter gjentatte utlysninger. Jeg skal innrømme at det var mer et kall til min plikt for å arbeide for det samfunnet som er Blindern Studenterhjem, fremfor en overveldende iver til å føre bilag i tilsynelatende uendelighet. Når det er sagt så trives jeg godt i stillingen og er stolt av det vi har fått til så langt.

Hva er ditt beste minne i fra tidligere UKEr?

Jeg har aldri deltatt på UKA på Blindern tidligere, men har vært på UKEN i Bergen fire ganger, to ganger på UKA på Ås og på hver eneste UKA i Trondheim siden 2007. Da NHH ble 75 år var jeg leder for UKEkoret Optimum og som en del av jubileumsmarkeringen sang vi med symfoniorkester på åpningen av UKEN i 2012.

Hva er din beste UKE-egenskap? 

Jeg er nokså flink til å beholde roen i en stressende situasjon. I sjøforsvaret pleide vi å si at “The plan means nothing, planning means everything”. Det er som regel slik at det ikke alltid går etter planen, men om en forventer det uforventede så vil en ikke bli overrasket.

Hva gleder du deg mest til under UKA?

Jeg gleder meg mest til revyen FULL MAKT. Det virker som om revysjef Svalheim og gjengen hans har et bra opplegg klart for oss. Jeg ser også frem til foredraget Jan Terje Bakler skal holde om begavede barn. Jan Terje arbeider fulltid med rådgivning om begavede barn og er veldig engasjerende.

Nevn tre ting du ikke kan leve uten.

Jeg velger å besvare dette spørsmålet så bokstavelig som mulig. Jeg studerer jo tross alt fysikk! – Oksygen, næring og tilstrekkelig varme. Vann fikk ikke plass blant de tre tingene. Det var synd.

Fullfør setningen: Under UKA skal jeg…

… greie å more meg, selv om det blir mye å gjøre.