Pressesjef: Mia Emilie Fagereng

Published by Tina Hoel

Les intervju med pressesjef i UKEstyret, Mia Fagereng, her!

Navn: Mia Emilie Fagereng

Alder: 22 år

Hjemsted: Nøtterøy

Studie: Musikkvitenskap, bachelor

Favorittdrink: Rødvin

 

Hva er din jobb under UKA?/Hva gjør du under UKA?
– Jeg er pressesjef for UKA på Blindern 2017. Det er en av de åtte stillingene i UKEstyret. Min jobb innebærer markedsføring av UKA både innad på studenterhjemmet, og utad til resten av student-Oslo. Jeg har ansvar for sosiale medier og nettsiden; det grafiske; samt dokumentasjon av festivalen i form av foto, video og tekst; og mye, mye mer. Jeg har mange understillinger, så heldigvis består jobben min mye i å delegere disse oppgavene – men misforstå meg rett: Det er nok av ting å gjøre utenom å delegere også.

Har du noen erfaring som pressesjef?
– Jeg har noe erfaring innen media og presse, men jeg har aldri vært pressesjef. Jeg har tidligere gått på Journalisthøgskolen i Oslo og jobbet som journalist i Tønsbergs Blad. Jeg har vært presseansvarlig i diverse foreninger både på og utenfor Blindern Studenterhjem, og i tillegg var jeg presseassistent under UKA15, så der fikk jeg en liten smakebit på presseverv på festival.

Hvorfor stilte du som pressesjef?
– Jeg har hatt et mål om å være i UKEstyret helt siden broren min var markedssjef under UKA11. Det er under presse jeg har mest erfaring, og dette er også noe jeg synes er veldig spennende og morsomt å jobbe med, derfor søkte jeg akkurat den stillingen.

Hva er ditt beste minne i fra tidligere UKEr?
– Jeg har kun deltatt på én tidligere UKE, og da var jeg i revybandet i tillegg til å være presseassistent, og det var veldig gøy. Det å få spille på så mange forestillinger, og virkelig å delta på hver eneste festivaldag. Også Koraften! Det var skikkelig kult. God stemning.

Hva er din beste UKE-egenskap?
– Hmm, jeg er evig optimist og har en generell innstilling om at alt alltid ordner seg. Det tror jeg er en god UKE-egenskap. For om noe skjærer seg eller ikke går etter planen, finner jeg alltid en måte å løse det på, og gir aldri opp ved en liten utfordring. Løsningsorientert heter det kanskje.

Hva gleder du deg mest til under UKA?
– Må jeg velge én ting? For det klarer jeg ikke. Jeg gleder meg veldig til å se at folk kommer, og at markedsføringen har fungert. Også gleder jeg meg veldig til Koraften 8. februar. Også den festivalbobla man havner i, der alle går i UKEklær og er litt slitne (kanskje litt fyllesyke); men jobber sammen og har det gøy!

Nevn tre ting du ikke kan leve uten.
– Kaffe, nesespray og kalenderen min.

Fullfør setningen: Under UKA skal jeg…
– Ha det gøy og nyte hver eneste dag.