header

Quiz med Hasse og Tophe får dramatiske følger: Kebabklubben mister Odin

Brakke F (Blindern Studenterhjem): Fredagskvelden utviklet seg i uventede retninger, slik quiz-aftener ofte gjør.

artikel bilde

EN FLAGRENDE SJEL: Flagget gikk til topps når Odin meldte seg ut av kebab-klubben 12. februar 2021

Foto: Torstein Fimland

Fredag brakte med seg første innslag av DigitalUKA. Da blei det quiz for alle penga, og hele bruket mobiliserte kohort-troppene sine og samlet seg rundt de mange skjermer – med overholdelse av meter’n, selvfølgelig!

Med quizmastere Hasse Hope og Tophe live fra YouTube blei kvelden en stor suksess. Noe skuffende var det dog for «Kebabklubben» (de er visst veldig glad i kebab?), som måtte innrømme tap i mange kanter. Ikke vant de quizen, og de tapte også lagkamerat Odin, høyt ansett kvisser og deres sterkeste kort.

– Hvordan gikk det på quiz?

– Jævlig dårlig, svarer Tor Iver. Dette bekreftes av resten. Ganske dårlig ja, reflekterer Gard. Vi burde hørt mer på Odin, nevner Martin fra hjørnet. Ja, det har seg jo slik at de mest høylytte røstene ikke nødvendigvis er de klokeste. Dette kan ofte slå negativt ut på quiz. Odin resonnerer:

– Jeg kunne nok ha vært mer standhaftig på mine forslag.

– Må du snakke så mye? Skriv i bladet at jeg søker nytt lag – en annonse fra meg.

artikel bilde

DRAMATISKE KONSEKVENSER: Det blei en skjebnesvanger fredagskveld for Kebabklubben, når deres sterkeste kort Odin bestemte seg for at nok er nok. (Høyre til venstre: Gard, Tor Iver, Odin og Martin. Steinar ønsker ikke å bli avbildet).

Foto: Torstein Fimland

– Quiz digitalt – funker det bra?

«Decent» var konsensus i rommet. Ikke like bra som pub, men nesten, sier Martin, og det nikkes. En verdensomspennende pandemi er jo ikke gøy å befinne seg i, men BS gjør det beste ut av omstendighetene, og DigitalUKA er definitivt bedre enn ikke-eksisterende-UKA. Som det står skrevet: hvis man står med dritt opp til halsen, gjeldet det å ikke henge med hodet!

– Nå er det trolig lettere enn noen gang å jukse på quiz. Hvordan kan man stole på at folk ikke jukser?

– Du kan ikke det! sier alle i kor, bortsett fra Odin som har mer lit til folk enn som så. Han mener særlig vi BS-beboerne besitter en moral som hever oss over slik snusk og fanteri:

– Det er Blindernånden. Mon tro at Blindernånden er i hver sjel her på bruket. Martin går videre: – Hvis du er en ordentlig kvisser, så gjør du ikke det [jukser] hvis du har noe respekt for deg selv.

Vedrørende om Kebabgjengen har noe å si til eventuelle quiz-juksere, var Tor Ivers sentiment krystallklar:

– Dra til helvete og kyss meg midt i bakluka. Du kan gjerne quote meg der.

Hasse sine imitasjoner fikk blandet tilbakemelding. Bent Høie var bra; Sigve var ikke så bra, men han kjenner’n jo ikke; sunnmøring var dårlig. Odin, diplomatisk nyanse personifisert, poengterer at vi ikke fikk høre så mange imitasjoner, og at Hasse sikkert er god på andre folk.

– Hva betyr det for dere at UKA gjør det de kan for å holde hjulene i gang her på bruket og arrangere litt sosialt?

Steinar er veldig imponert («over at de gidder»), men for Gard betyr det veldig mye. Selv om det ikke det samme som vanlig UKA, så er det veldig fint – det blir som et plaster på såret. Og Martin kan bekrefte at steingamle elefanter setter pris på at UKA blir gjennomført.

– Noe dere ønsker å si til UKA-styret?

– Takk for alt, sier en følelsesbetonet Tor Iver.

– Revyen hadde blitt veldig bra om det hadde blitt noe, sier Odin. Fint å vite.

– Korona er bare tull, så vi burde holdt UKA som vanlig, mener Gard. 5G er visst også tull, i følge Tor Iver. Dette høres ut som et intervju i stylus, observerer Odin.

Gard vil gjerne uttrekke sine takknemligheter til UKEstyret, og Odin deler at han har dyp respekt for den innsatsen som gjøres i frivilligheten her på Blindern Studenterhjem.

– Den er ekstra viktig nå kanskje?

– Den er alltid viktig, sier Odin, men ekstra viktig nå.

Tor Iver lurer på om det er lov å legge inn en hilsen til de der hjemme, og det er det jo selvfølgelig.

– Jeg savner deg mamma, hilser Tor Iver.

– Tor Bevare, vil Gard gjerne si.

Tor Bevare Bukken og Havresekken, er siste ord fra Odin.

artikel bilde

BEDRE ENN IKKE NOE: Vi har det relativt godt her på bruket under pandemien, og med godt selskap og litt godvilje kan selv en hel-digital UKA være ganske gøy!

Foto: Torstein Fimland