header

UKAvalentine: Kjærlighet, sannhet og boller med krem til overflod

EN LYKKENS DAG: Fastelavn, morsdag OG Valentinsdag?! BS feirer kjærleiken! Håper du husket å ringe mamma.

14. februar 2021

DigitalUKA avsluttes søndag 14. februar 2021, på selveste valentins-, mors- og fastelavn dagen. Blir det for mye av deg gode? Aldri! UKA ønsket selvfølgelig å være med på å spre kjærligheten her på bruket, og i så henseende blei det satt opp en postkasse i foajeen med oppfordring til å sende en liten lapp til en man er glad i.

artikel bilde

ERKJENN DEG SELV: Bedre å få det ut enn å sitte og grunne. Hvem skriver K-----a lapp til mon tro?

Foto: Torstein Fimland

Til middag ble det servert fastelavnsboller til overflod, og på kvelden ble det digital filmvisning i regi av Pigeforsaamlingen (Letters to Juliet ryktes å ha vært en stor hit).

Det har vært en spesiell tid å være Pigeforsaamling ved Blindern Studenterhjem. PF Jensen har møtt på utfordringer store og små, men i stedet for å fokusere på problemene, har PFJ sett muligheter. Vi snakker med Silje Jensen, Sandra Bryne og Ingrid E. G. Eian (henholdsvis Prima-, økonomi- og PR Vestalinne) om det å være Pigeforsaamling under corona-timez – en erfaring uten sidestykke.

– Tanker rundt å være PF under koronaen?

– Utrolig spennende, svarer Silje. De fleste har jo en tanke om hva det å være PF innebærer, og vi skal gjøre det mange har gjort før oss, og så blir plutselig alt satt på hodet. Vi har nå veldig mye digitale muligheter, og folk har ikke så mye annet å gjøre om dagen, så vi fått gjort en del morsomme ting.

Positiv innstilling hos Primaen altså – det kommer man langt med! PR Vestalinne Ingrid utdyper:

– På den ene siden er det leit å ikke få ta del i PF tradisjonene. Samtidig har nok PF sin rolle vært ekstra viktig nå, og det gir en ekstra mening ved det hele. Det er i større grad enn ellers behov for noe som skaper samhold, nå som man ikke kan være så mye sammen fysisk.

– Det er mye vi ikke har fått gjort, forklarer Sandra, men det hjelper med de tilbakemeldingene vi får, og at vi kan være med å bidra til at folk ikke dør [hverken av kjedsomhet eller Corona] på rommene sine.

Silje svarer på det beste og det verste med å være PF nå:

– Beste er alle mulighetene vi har. Spesielt Pigetirsdager har blitt et samlingspunkt i en ellers ensom hverdag. Og det å knytte nye vennskap. Det har vært utrolig fint å bli bedre kjent med jentene i styret. Kjipeste er å ikke få gjennomført mange av tradisjonene. Jeg hadde gleda meg masse til å stå å lage jellyshots, arrangere fester, osv.

– Hva kan man si til folk som syns det er kleint med Zoom- og Teleparty?

Sandra sier det selvfølgelig går an å ha det sosialt digitalt! På Teleparty er det skikkelig koselig å se på film sammen og skrive kommentarer.

Ingrid har noen dype, filosofiske refleksjoner rundt fenomenet «digital kleinhet»:

– Jeg tror mye av den kleinheten kommer av at man har en forutinntatt idé om at det kommer til å bli kleint. Man har lært normer og idéer om hvordan man skal være sosial hele livet, og plutselig må man gjøre det på en helt annen måte.

– Ta teleparty, for eksempel. Terskelen for å skrive i chatten er veldig høy, med mindre noen aktivt går inn og gjør det først. Til de som syns det er kleint: Vær den som tar det første skrittet for å gjøre det mindre kleint! Legg fra deg skrekken om at folk syns du er rar. Folk syns det bare er gøy.

Budskapet er altså: Bare skriv noe kleint i kommentarfeltet!

– Noen ord til jentene på bruket, eller hele beboermassen forøvrig?

– Alle har det kjipt nå, sier Silje. Men vi har en helt unik mulighet her på bruket. Vi er så heldige som har dette fellesskapet nå, og det er utrolig fint og viktig å benytte seg av det. Jeg håper om man føler seg litt ensom om dagen, at terskelen er lav for å være med på det som skjer, som Pigetirsdag.

– Råd til fremtidige Pigeforsaamlinger når de kommende globale pandemiene inntreffer?

– Kahoot og digitale arrangementer er en slager. Dette er hverdagen nå, så vi som en forening må bare tilpasse oss.

Kloke ord fra en pragmatisk Prima Vestalinne. Vi går vår nye hverdag i møte med nytt mot, og PFJ sine visdomsord in mente. «We didn’t start the fire» som Katja Mo ville sagt, men når verden går under lider man bare to ganger om man stresser for mye om det!

artikel bilde

GENERATION ZOOMERS: Det blei en klein screenshot (men kleint er bra, som vi har lært!) siden vi var ansvarlige og møttes over Zoom. Takk PF Jensen for at dere skaper samhold og tar vare på oss piker (og pojkar) på bruket!

Og med det var DigitalUKA lagt bak oss. Vi gratulerer UKEstyret med vel overstått, og gleder oss til UKA – del 2 i april!