UKA på Blindern 2011 er over, er du klar for UKA 2013?

Glimt fra UKA2011

Se glimtene fra UKA2011.
Les mer

Foredrag: UNICEF og To Fluer

UNICEF Studentfadder presenterer den 4. februar foredrag fra jordomseilerne i To Fluer om deres samarbeid med UNICEF Norge.
Les mer

Tuba Tuba vant Battle of Bands!

Som vinnere av Battle of Bands varmer Tuba Tuba opp for Datarock fredag 4. februar
Les mer

UKESTYRET

UKE-styret

UKE-styret, fra venstre: Teknisk Ansvarlig Alexander Hiller, Kjellermester Tor Håkon Sigurdsen, Pressesjef Sanne Lorentzen, UKEsjef Trym Døviken, Markedssjef Anders Fagereng, Økonomiansvarlig Maria Elisabeth Hamre, Revysjef Nicolai Stoltenberg Bjaanæs. Foto: Sindre Grading

UKEsjef Trym Døviken

UKEsjef - Trym Døviken

2. året på medisin ved UiO, 23 år

Trym ble født på Ullevål Sykehus en vakker julidag for mange år siden. Spedbarnsårene tilbrakte han i Oslo før han flyttet utenbys. Drammen, eller nærmere bestemt Krokstadelva – ”en koselig bygd med en ærverdig industrihistorie” – ble permanent bosted...

Trym ble født på Ullevål Sykehus en vakker julidag for mange år siden. Spedbarnsårene tilbrakte han i Oslo før han flyttet utenbys. Drammen, eller nærmere bestemt Krokstadelva – ”en koselig bygd med en ærverdig industrihistorie” – ble permanent bosted. Senere flyttet han litt rundt på Østlandet. Det skulle gå nærmere 20 år før han igjen bodde i fødebyen.

Våren 2008. De siste 9 månedene har Trym pendlet fra Bekkestua til Oslo for å studere på UiO. Han er lei den blå metallvognen som frakter ham inn til sentrum hver dag. På tide å komme seg inn i byen, flytte hjemmefra, vokse opp. En kamerat tipser ham om Blindern Studenterhjem – et studenterhjem midt på campus. Trym spør kameraten om det er godt hjem for studenter. Kameraten svarer ja. Trym tar med seg sine lærebøker, hovedsakelig i tysk og psykologi på den tiden og flytter inn på Blindern Studenterhjem.

På Blindern Studenterhjem ble Trym grepet av Blindernånden. Han ble med i Festforeningen, Idrettsforeningen Blindern Studenterhjem, mannskoret cHorus Bochus og ble nestleder i Brun Sprit. Under UKA 09 var Trym revystjerne, intern-PR ansvarlig og sponsorassistent. Denne unge herren liker å ha mange jern i ilden og har et bredt erfaringsgrunnlag fra UKA 09 som han kan få bruk for under planleggingen av UKA 11. Når Trym ikke er i møte finner du ham kanskje på treningsrommet. Som tidligere basketballspiller gjør han seg klar for comeback i sesongen 2011-2012 når han regner med å være skadefri. Det er heller ikke umulig at han befinner seg på tennisbanen eller ute i Nordmarka – en ekte salongfriskus med andre ord.

Også på medisinstudiet har han engasjert seg. Under Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum) 2010 var han markedsansvarlig i sentralstyret. MedHum er den største studentdrevne innsamlingsaksjonen målt i innsamlet beløp.

UKA er det største arrangementet på Blindern Studenterhjem. Tryms visjon for UKA 2011 er at alle beboere på Blindern Studenterhjem skal føle at UKA på Blindern er deres eget arrangement, samt at alle beboere skal få muligheten til å være med. Dessuten ønsker han at en gjenoppstått Michael Jackson skal spille intimkonsert på Gymsalen Scene under UKA.

Revysjef Nicolai Stoltenberg Bjaanæs

Revysjef - Nicolai Stoltenberg Bjaanæs

3. året på Kultur og Kommunikasjon ved UiO, 22 år

Nico, som han kalles på folkemunne, er født og oppvokst i Oslo. Etter å ha fullført allmennfag ved Fagerborg VGS tok han et par år fri fra skolegangen som han brukte til å klatre til toppen av moteverden (les: være salgsassistent på Zara)...

Nico, som han kalles på folkemunne, er født og oppvokst i Oslo. Etter å ha fullført allmennfag ved Fagerborg VGS tok han et par år fri fra skolegangen som han brukte til å klatre til toppen av moteverden (les: være salgsassistent på Zara). Han fikk også mulighet til å flytte ut og spre sine vinger, noe som resulterte i mye god grandiosa. Etterhvert ble det riktignok tid for å starte på den akademiske karrieren, så Nico søkte seg til UiO, pakket sakene og flyttet ca. 2 km fra sitt barndomshjem til Blindern Studenterhjem. Her får han i tillegg servert 3 daglige måltider, noe som gjør "flytte hjemmefra"-komplekset fullkomment.

Nico er nå 22 år og går sisteåret på bachelorlinjen "Kultur og Kommunikasjon" på Blindern. Han har bodd på studenterhjemmet i rundt 5 semestre og kjærligheten til Bruket vokser fortsatt til stadig nye høyder. I tillegg er selve universitetet selvfølgelig helt ok. Siden har det gått mange arbeidstimer i forskjellige foreninger og verv på Bruket, og alt har ledet opp til det hittil største ansvaret, nemlig revysjef for den tradisjonsrike og ærverdige Blindernrevyen. Han har tidligere erfaring fra forskjellige typer revy- og tekstarbeid, og under forrige uke var han med i tekstgruppa, stod i bar og var dealer på casino. Han gleder seg nå til å få svingt pisken over Blinderns nye, begavede skuespillere!

Oppgave som revysjef går jo nettopp ut på å passe på at alle deler av å produsere revyen går knirkefritt, og at alle grupper og personer gjør det de skal. Det blir med andre ord mye organisering og møter, skuespillerøvinger, beskjeder, masing, angst og morsomme revyøyeblikk! Når det kommer til beste UKA-opplevelse må sene kvelder i baren Ulka nevnes, samt forrige Blindernrevy, som virkelig har lagt listen høyt for UKA 11.

Suksesstrategien til Nico er å omringe seg med flinke og engasjerte medarbeidere, være godt forberedt og involvere seg på alle plan for å være sikker på at studenterhjemmet leverer nok en utmerket Blindernrevy! I tillegg blir det mye skriving av viktige oppgaver på små lapper som siden blir borte.

Pressesjef Sanne Lorentzen

Pressesjef - Sanne Lorentzen

3. året på Geologi og Geofysikk ved UiO, 22 år

Sanne er født og oppvokst i oljebyen Stavanger. Som storesøster til siddis (innbygger) nr. 100.000 i Stavanger, Bjørn Lorentzen, var det tidlig klart at hennes fremtid var skrevet blant stjernene...

Sanne er født og oppvokst i oljebyen Stavanger. Som storesøster til siddis (innbygger) nr. 100.000 i Stavanger, Bjørn Lorentzen, var det tidlig klart at hennes fremtid var skrevet blant stjernene. En kreativ barndom fikk hun gjennom steinerskolen, noe som forklarer flere aspekter ved hennes oppførsel den dag i dag. Sanne studerte først et år psykologi i Bergen ved UiB etter vidergående, men fant fort ut at det var sol, kongen, kjendiser og ikke minst Blindern Studenterhjem som appelerte mest til henne.

Gjennom barndommen hennes har Sanne også vært aktiv andre steder enn i kjevepartiet. Hun har vært innom idretter som innebandy, turn og hånball, men det var basketball og friidrett som var de ultimate favorittene. Hennes stolteste og mest ydmyke idrettøyeblikk var på Haugesund stadion der hun ble kretsmester i kule og diskos. Som beste i sin klasse vant hun også kretsmesterskapets kastepris. Dette var kanskje ikkje så rart med tanke på at det bare var én deltaker i øvelsene, henne selv.

Sanne er en engasjert jente som har flere verv bak seg både på institutt for geofag, men også på Blindern Studenterhjem. For å nevne noen har hun vært dekoransvalig i festforeningen, tur -og kursvestalinne i Pigefaarsamlingen, PR-ansvalig for SPE Student Chaper, nesteleder i Fagutvalget for Geofag og i Gæa Norvegica. Nå jobber hun som vekter i Oslo Spektrum og som sikkerhetskontrollør på flyplass når hun har «ferie».

Sanne er glad i å være i rampelyset og skape relasjoner rundt seg. Hun er særdeles glad i å snakke, overtale, engasjere og lage god stemning. For tiden er UKA øverst på alle «To do»-lister, og det kommer den til å være helt til 6. februar 2011. Oppgaven som Pressesjef er å få pressemaskineriet til å gå som smurt slik at blant annet plakater, nettside, bilder og videoer blir jevnlig oppdatert og laget av ypperste kvalitet. Det er også svært viktig at beboerne på Studenterhjemmet viser engasjement og føler eierskap til arrangementet, slik at tiden som funksjonærer blir fantastisk, sosial og givende. Personlig er hennes hovedoppgave å få pressen til å få øynene opp for UKA 2011.

Suksesstrategien til Sanne er hardt arbeid, positiv instilling og et knallsterkt engasjement som skal føre til den beste UKA studentene i Oslo noensinne har sett!

Markedssjef Anders Fagereng

Markedssjef - Anders Fagereng

1. året i arbeidslivet (KVASIR) og 1. året MBA ved EBS, 22 år

Anders har sine røtter tilbake til Nøtterøy, eller nytelsesøen som det opprinnelig kommer fra. En fredlig oppvekst preget av skjærgårdsidyll, i form av måkeskrik og bølgeskvulp, har formet en utålmodig og engasjert person.

Anders er et av Blinderns eksempler på en evig student som tross fulltidsjobb i Kvasir og deltidsstudier fortsatt bor her, men det er greit så lenge pengene renner inn til UKA, tenker noen...

Anders har sine røtter tilbake til Nøtterøy, eller nytelsesøen som det opprinnelig kommer fra. En fredlig oppvekst preget av skjærgårdsidyll, i form av måkeskrik og bølgeskvulp, har formet en utålmodig og engasjert person.

Anders er et av Blinderns eksempler på en evig student som tross fulltidsjobb i Kvasir og deltidsstudier fortsatt bor her, men det er greit så lenge pengene renner inn til UKA, tenker noen. For det er nettopp dette som er hans oppgave mot UKA, at det står noe på ”inn”-siden i budsjettet også. Dette gjøres ved å inngå sponsorsamarbeid med bedrifter som ønsker eksponering og tilstedeværelse under studentoslos råeste og mest tradisjonstunge arrangement, nemlig UKA!

Anders har vært innom medier og kommunikasjon, noe som gjorde ham til en videoredigerer, webdesigner og grafisk designer en liten periode, før det braket løs med en bachelor i Kreativitet, Innovasjon og Forretningsutvikling. Verken mer eller mindre.

På engasjementsiden utenfor Blindern startet det hele med et lyd- og lysfirma, for så å gli over til ungdomspolitikk, kommunepolitikk, og etterhvert stortingskandidatur. Han har hatt medieansvar for World Marketing Congress i 09. Når gutten vokste opp, og ble stor i kjeften, flyttet han inn på Blindern etter anbefaling fra storebror. På Blindern ble han så festforeningssjef (etter tidenes festforeningsvalg), arrangerte ball, engasjerte seg i cHorus Buchus som Il blaectHore og ikke minst ble hans flamme for UKA tent under UKA09.

Anders må også få frem sine idrettslige prestasjoner, da han er en skikkelig frilufts- og sportsperson (ironi), men tro det eller ei: 7 år som fotballspiller, sluttet pga. frykt for ballen. I tillegg kan mange år på golfbanen nevnes, hvor han ga seg på topp med en hole in one sist år. Noen år med seiling og vind(vin) i håret har det også blitt, men båten ble solgt da han hadde bodd i Oslo en stund.

Ja, han Fagerengen er glad i å bruke snakkeapparatet, noe han skal bringe med seg til fordel for UKA11 på Blindern, og seile i land de gode sponsor- og samarbeidsavtaler for at UKA skal kunne arrangeres.

Suksesstrategien til Anders er å sørge for kreative og begeistrende samarbeidsavtaler som gir både bedriftene og UKA gode resultater. Og ikke minst å bruke nettverket man har gjennom alle Blindernbeboerne, slik at vi kommer i kontakt med de rette personene der ute.

Økonomisjef Maria Elisabeth Hamre

Økonomisjef - Maria Elisabeth Hamre

3. året på Fysikk, Astronomi og Meteorologi ved UiO, 22 år

Maria kommer opprinnelig fra østkanten i Oslo, og levde sine første år på Mortensrud, men da ghettolivet ble for tøft flyttet hun med mor og bror til et gult hus i Rælingen, et lite sted rett ved siden av Lillestrøm. Her bodde hun frem til hun begynte å studere, og flyttet til Blindern Studenterhjem høsten 2008.

Tidligere har hun både drevet med håndball, fotball og piano, men det var cheerleading som var den store kjærligheten...

Maria kommer opprinnelig fra østkanten i Oslo, og levde sine første år på Mortensrud, men da ghettolivet ble for tøft flyttet hun med mor og bror til et gult hus i Rælingen, et lite sted rett ved siden av Lillestrøm. Her bodde hun frem til hun begynte å studere, og flyttet til Blindern Studenterhjem høsten 2008.

Tidligere har hun både drevet med håndball, fotball og piano, men det var cheerleading som var den store kjærligheten. I over fem år var hun aktiv på Nedre Romereiket Cheerleaders Tigers, som har vunnet flere norgesmesterskap, samt deltatt i både VM og EM. I sin tid på Blindern har hun vært utleiesjef i Hyttestyret, Prima i Pigefaarsamlingen og under UKA 09 jobbet hun både i Sensurerbar og Galleriet bar. Hun har også jobb som frivillig i realistforeningen på universitetet.

Maria har alltid hatt en kjærlighet for penger, og som 13-åring begynte hun å jobbe som deltidsslave i Norges nest største inkassofirma, Kredinor. Her har hun jobbet siden, både for markedsavdelingen, saksbehandlerteam og intern service. Nå er hun oppgradert til vaktleder for et av kveldsteamene. Penger er likevel ikke alt. Maria er på god vei mot en master i meteorlogi og oseanografi og har en drøm om å jobbe med et eller annet spennende innenfor det.

Under UKA er det Maria som sitter på pengesekken og nettbanktilgangen, og er ofte den som må si nei til de andre styremedlemmenes stormannsgalskap. Hun har ansvaret for at regninger blir betalt, og at vi har dekning på konto. Som kjent er ikke UKA på Blindern den mest pengesterke UKA, så dette blir ofte en utfordring. Likevel har UKA 11 store ambisjoner og økonomien skal ikke få stoppe oss i å lage den beste UKA noensinne!

Til nå er den beste UKA-opplevelsen utekonserten med Lars Lillo Stenberg. Dette var en stor ambisjon ved første møte, og da vi fikk det til var det som en drøm som gikk i oppfyllelse. Suksesstrategien til Maria er at alle gjør den jobben de er satt til slik at vi klarer å få på plass et kongeprogram som skaper kø helt ned til Majorstua!

Teknisk Ansvarlig Alexander Hiller

Teknisk Ansvarlig - Alexander Hiller

2. året på lektorprogrammet ved UiO, 23 år

Alex ble født i en middels stor by som heter Parchim og ligger i Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Da Alex var 13 år gammel bestemte mammaen og pappaen hans at de skulle flytte til Norge, og da måtte han bli med. Sånn ble det til at lille Alex fikk den andre delen av oppveksten sin i Flekkefjord i Vest-Agder...

Alex ble født i en middels stor by som heter Parchim og ligger i Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Da Alex var 13 år gammel bestemte mammaen og pappaen hans at de skulle flytte til Norge, og da måtte han bli med. Sånn ble det til at lille Alex fikk den andre delen av oppveksten sin i Flekkefjord i Vest-Agder. Han gikk allmenn på videregående, og etter han fikk vitnemålet sitt i 2007 måtte han bestemme seg for hva han skulle bli og studere. Han bestemte seg for å bli advokat og skape en mer rettferdig verden, så han begynte å studere rettsvitenskap på UiO.

Når en skal studere ved UiO er den beste og nærmeste plassen å bo Blindern Studenterhjem (stod det på internett) så Alex flyttet inn dit. Han trivdes ikke med jussen, så høsten 2009 byttet han til lektorprogrammet for å bli lærer i tysk og engelsk. Det tok Alex to semestre før han forstod hvor bra Blindern Studenterhjem er, men nå som han har skjønt det engasjerer han seg i alt som har med stedet å gjøre. UKA 09 var han lyssjef, og teknisk har han alltid vært av seg, så da er det ikke så vanskelig å søke om å få bli teknisk ansvarlig. Det gjorde han og det er han nå.

Alex sin suksesstrategi er simpel: sørg for at alle dine medarbeidere gjør jobben sin, gjør din egen jobb, og smil. Hvis dette blir fulgt kommer det tekniske under UKA 11 til å gå som smurt. 

Kjellermester Tor Håkon Sigurdsen

Kjellermester - Tor Håkon Sigurdsen

Ferdig utdannet, 3 årig bachelor programmering ved NITH, 24 år

Tor Håkon kommer fra de dype skogene på Hedmark. Etter endt videregående i OL-byen Lillehammer bar veien til Oslo hvor han startet på historie og flyttet inn på Kringsjå. Et halvt år senere gikk han håpefullt inn i militæret.

I begynnelsen av januar 2007 så sa han farvel til kulden på Rena og vendte tilbake til Tigerstaden og flyttet inn på Blindern Studenterhjem...

Tor Håkon kommer fra de dype skogene på Hedmark. Etter endt videregående i OL-byen Lillehammer bar veien til Oslo hvor han startet på historie og flyttet inn på Kringsjå. Et halvt år senere gikk han håpefullt inn i militæret.

I begynnelsen av januar 2007 så sa han farvel til kulden på Rena og vendte tilbake til Tigerstaden og flyttet inn på Blindern Studenterhjem. Her fikk han møte sin fadder som sa "Hei, jeg er fadderen din og jobber med UKA som du må delta på, er det noe, spør meg. Hadet". Dette var ingen ringere en Kaja Hjorthol som senere ble Pressesjef UKA09. Etter sin første Pygmemiddag befant han seg i en sofa i peisestua kl. 06:00 om morgenen på nachspiel og skjønte at dette var et godt sted å bo. Da husorkesterets Il Maestro sto i døra noen dager senere og ville at Tor Håkon skulle delta under UKA, sa han ja, og UKA ble det. Her stiftet han bekjentskap med UKAs bruneste bar, Ulka. Duften av gammelt øl, spy og piss ble tatt imot med åpne armer.

Få uker etterpå dro han ut på eventyr med Forsvaret og onkel Sam før han troppet opp på Blindern igjen på høsten. Han stiftet mange bekjentskaper og med pengene til onkel Sam så var livet godt og strupen aldri tørr. Plutselig kom UKA 09 også var det på'n igjen i vaktlaget. Selv om vakta var over 04:00 så var det ingen grunn til å legge seg, det var jo bare å ta igjen resten. Høsten 09 stod for dør og plutselig ble det alvor med Kollegiet og det faktum at studiene nærmet seg slutten. Han ble oppfordret til å søke på Kjellermester, sendte inn en lang søknad og fikk selvfølgelig et rungende JA. I Tor Håkons hode så er det Kjeller’n (les: barlokalene) som er tingen. Ingen husker jo konsertene, det er historiene fra det som skjedde på festene både før og etter stengetid som folket husker (tar forebehold om evt. blackouts) 30 år etterpå.

Tor Håkons suksesstrategi er: Det ordner seg!

Glimt fra UKA

Våre samarbeidspartnere

Akademika Dagsavisen CopyCat Olden
13.01.11

Ultra Sheriff

Ultra Sheriff spiller lørdag 5. februar på UiO200s aften under UKA på Blindern 2011. Les mer