Blindernrevyen

Blindernrevyen “Hvem tror du at du er?”

Jubileumsrevyen har fått temaet “identitet”, og vi tror vi treffer spikeren på hodet med navnet “Hvem tror du at du er?”.

Vi utforsker et tema som er svært aktuelt i dagens samfunn med store debatter rundt etnisitet og rase, kjønn, seksualitet, identitet på nett og alt som dreier seg om “selvet”. Vi er “110 % oss selv”, men hvem er vi egentlig?

Er du mann eller kvinne? Hvilken etnisitet har du? Hva studerer du? Svarene på mange spørsmål har mye å si for hvordan vi definerer vår egen og andres identitet, og idag er det utrolig mye fokus på hvem vi er og hvorfor vi er sånn. Hvem er du bak masken du lager på sosiale media? Hvem er du når du møter svigerforeldrene dine? Hvem er du når du skal være politiker?

Vi gir deg ikke svar på dine eksistensielle spørsmål om identitet og livet, men vi skal underholde deg med en knakende morsom og god revy!

Sikre deg billetter til revyen nå!

Historie bak Blindernrevyen

“Blindernrevyen 1932” sparket igang det som skulle bli en lang tradisjon på Blindern Studenterhjem.

“Vi er på trappene” i 1939 var den siste revyen før tyske soldater okkuperte studenterhjemmet i forbindelse med 2. verdenskrig.

I 1950 var første revyoppsetning etter krigens slutt, og siden har revyen blitt satt opp annethvert år.

I 1976 flyttet første Blindernpige inn på Bruket, og spørsmålet om å inkludere pigene i revyen dukket opp.

I 1981 fikk revystyret sine første kvinnelige medlemmer: Birgit Løyland og Mette Mogstad.

Som en del av den første UKA på Blindern ble revy nr. 32 satt opp i 2003: “Døden holder lupen – mens liket passerer revy”.

Under UKA på Blindern 2019 feirer vi Blindernrevyens 40 års-jubileum! «Hvem tror du at du er?»

Funfacts om UKA på Blindern og Blindernrevyen:

  • Under Blindernrevyens Urpremiere i 1979 var daværende kronprins Harald og kronprinsesse Sonja blant gjestene.
  • Undern Blindernrevyens Urpremiere i 2013 var Oslos ordfører Fabian Stang blant gjestene.
  • Blindernhistoriens korteste revynavn: “Hairlig”, 1971.
  • Blindernhistoriens lengste revynavn: “”Sludd i luften” – sa Tora Parsberg til Magnus Falsen idet de strevde seg over Grønlandsisen på et par ski”, 1967.
  • Kjente band og artister som har besøkt UKA på Blindern: Klovner i Kamp, Datarock, Surferosa, Jaa9 og OnklP, Oslo Ess, Glittertind.
  • Kjente instruktører og tidligere beboere som har medvirket i Blindernrevyen: Per Asplin, Ole Paus, Håvard Lilleheie, Solveig Kloppen og Arne Torp.