UKA-logo UKA på Blindern 2013

Huset med det rare i

6 BARER, 3 SCENER, 10 DAGER, ARTISTER, REVY, FOREDRAG

03.01.13

Ørkenkjøtt rocker UKA på Blindern!

Ørkenkjøtt

Kjøp billettArrangement på Facebook

Ørkenkjøtt blir omtalt som den norske rock's fremtid og regnes som det nye norske, tunge,alternative bandet. De progressive Ørkenrockerne leverer liveshow med en energi som et amerikansk superband og musikk inspirert av 70-tallets store progrock-guder, pakket inn i et moderne, tyngre sound, med varme toner fra arabia og poesi sunget av bandets vokalist - «Profeten».

Debutalbum «Ønskediktet» kom tidligere i år til stor jubel hos presse over hele Norge, og til enda større jubel hos et rock- og metallpublikum sultne på innovasjon i sound og visualitet. «Ønskediktet» gikk på releasedato rett inn på VG-lista. Både CD og vinyl nådde #1 på Platekompaniets bestselgerliste, hvorav sistnevnte holdt topplasseringen i 3 uker.

Albumet er et norskspråklig konseptalbum, produsert av den verdenskjente Black Metalpionéren Ihsahn fra bandet Emperor og Heidi/Starofash, som utgjør Mnemosyne Production. Med albumet definerte bandet sin egen sjanger; Ørkenrock. Albumet ble nylig kjøpt inn av Norsk Kulturråd og nådde topp 10 i flere av kåringene av årets beste album.

Etter en omfattende Europaturne går bandet igjen i studio med Mnemosyne Productions for å spille inn en ny EP og utover våren og sommeren vil bandet turnere Norge på kryss og tvers.

Onsdag 30. januar spiller Ørkenkjøtt en eksklusiv metalkveld på hovedscenen vår sammen med metal-bandet Oberst. Bandet har også lovet å spille materiale fra den kommende EP-en som aldri før har blitt spilt live.

 

Andre kommentarer om Ørkenkjøtt:

«Ungt norsk geni-band!»

Hank von Helvete

«Tenk dere svenske Opeth eller amerikanske Tool med norske tekster og filmatisk lydbilde – så nærmer du deg.»

- Harald Fossberg, Aftenposten

«Ørkenkjøtt kan dette med å gjøre musikk til magi. Når konserten ender er jeg hypnotisert.»

- Heavymetal.no