UKA-logo UKA på Blindern 2013

Huset med det rare i

6 BARER, 3 SCENER, 10 DAGER, ARTISTER, REVY, FOREDRAG

UKEstyret

UKEsjef Jon Gudmund Glittum Gunnarsson

UKEsjef - Jon Gudmund Glittum Gunnarsson

Kultur og ledelse på BI, 23 år

Jon Gudmund ble født på et sykehus i Porsgrunn by i 1989, men er oppvokst i Bambles hjerte. Han ble her tvunget til å leve med, og forholde seg til, ekstreme mengder skog og har i løpet av sin oppvekst utviklet et mer hat- (enn elsk-) forhold til skogen. Det var tidlig tydelig at han ville bo i byen, og han flyttet derfor til Skien da han var 16 år for å slippe å pendle til Skien Videregående, hvor han studerte musikk.

Jon Gudmund oppfylte en av sine livslange drømmer da han flyttet til Blindern Studenterhjem - da han endelig kom seg til Norges største by. Her har han vært innom forskjellige studier, og har nå funnet sitt rette kall med kultur og ledelse på Handelshøyskolen BI. Her henter han ut alt han lærer og setter det i praksis som UKEsjef for UKA på Blindern.

Han er en gammel korps- og bandentusiast, og av tidligere verv på studenterhjemmet kan han vise til stillinger som madrassoppmann, bandromsoppmann, peis- og kulturmann i Festforeningen Bøe Stokke og sekretær i Kollegiet Grøgaard. Han er også en av de stolte grunnleggerne av Blindern Spill & Gåte, som er et av de nyeste innslagende i Blindern Studenterhjems foreninger.

Fritiden sin bruker Jon Gudmund til å spille bass, høre på musikk, henge på 700-gangen, undre over hvordan han skal nå så mange som mulig med kulturens varme hender, og diskutere kvasivitenskaplige hypoteser i matsalen. Han bruker også mye tid på å stoppe kaffeabstinensene med mer kaffe.

Som UKEsjef er det Jon Gudmund sin jobb å passe på at UKEstyret gjør jobben sin, og at UKA på Blindern blir så bra som overhodet mulig.

Sitat: Jeg er alle, og alle er meg!

Pressesjef Henriette Eriksen Langli

Pressesjef - Henriette Eriksen Langli

Lektorutdanning ved UiO, 21 år

Som UKEstyrets yngste og korteste medlem er Henriette også det mest energiske. 21 år gammel og oppvokst i Arendal har hun levd nesten hele livet sitt på sørlandet. Miljøet der var tøft grunnet hennes mangel på "skarre-R", noe hun forklarer med sine første unge år i Treungen. Hun ble også tidlig engasjert i idretten, da spesielt fotball og innebandy.

Etter endt videregående flyttet Henriette til Oslo og begynte på lektorutdanning ved UiO med drømmer om å lage en bedre verden. Hun flyttet inn på Blindern Studenterhjem og oppdaget et miljø som godtok henne for manglende skarring og intenst idrettsengasjement. Her har hun deltatt i nesten alt av arrangementer og er den eneste i UKEstyret som er aktivt med i IFBS - noe hun påpeker ved enhver anledning.

Av verv på studenterhjemmet kan (og vil) hun skryte på seg å ha vært PR-ansvarlig i Pigefaarsamlingen Rugsveen, nestleder i Festforeningen Hatlem og Blæstsjef under UKA 11. I dag er hun styremedlem i OSI-innebandy og i IFBS.

Fritiden liker Henriette å tilbringe med mer sport, musikk og hunder (Henriette liker ikke katter så godt). Hennes favoritt fritidssyssel er å få folk til UKA på Blindern, ettersom hun ikke liker å ha for mye fritid uansett. 

Som pressesjef er det Henriette sitt ansvar at alle vet hva som skjer under UKA, og at så mange som mulig kommer.

Sitat: Kom igjen da!

Markedssjef Ingve Tjessem

Markedssjef - Ingve Tjessem

Fullført bachelorgrad i økonomi og administrasjon på BI, 23 år

Ingve ble unnfanget og oppdratt i Sandnes hvor han tilbrakte sin lykkelige barndom. Her fikk han teften for penger (les: ukelønn) og bestemte seg for å begynne på økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI da han endelig ble voksen.

For å veie opp for BIs strikte holdningskode tok Ingve inspirasjon i Blindern Studenterhjem majestetiske sjel og sosiale selskap. Det var i dette sosiale selskapet Ingve fant det som skulle bli hans varemerke i verden - kverulering. Han kan ofte observeres rundt et bridgebord eller med andre typer spennende kort-/brettspill, hvor han messende innprinter spillregler og annen viten i ett og annet pygméøre. Han påstår at utenom UKA er det bare fotball, metal, og bridge som får adrenalinet til å pumpe i en vestlandsgutt, og man kan ofte høre en trillende latter fra rommet hans når han ser på TV2 Sumo og Seinfeld.

Av tidligere verv på Ingves samvittighet finner man stillingen som økonomisjef i Festforeningen Fagereng og som bartender, blæster og casino croupier under UKA 09 og UKA 11, samt barsjef i Sensurer Bar under UKA 11. Nå for tiden er han dugnadsleder, økonomisjef i hyttestyret, internrevisor og medlem av cHorus Buchus, ved siden av stillingen som markedssjef for UKA 13.

Nå, i en alder av 23 år, er Ingve ferdig med bachelorgraden sin og har et arbeidsår mens han tar opp fag og jobber aktivt som markedssjef i UKEstyret. Det er Ingve som passer på at UKA på Blindern får inn sponsorpenger, og jobber med å skaffe så gode avtaler som mulig med UKAs samarbeidspartnere.

Sitat: *Uforståelig dialekt*

Økonomisjef Henrik Steen

Økonomisjef - Henrik Steen

Informatikk ved UiO, 23 år

Henrik er født og oppvokst i Drammen. Etter å ha fullført Strømsø/Drammen videregående skole var veien videre til Blindern Studenterhjem og livet på Blindern kort. Etter et halvt år på studenterhjemmet og Bjørknes Privatskole måtte Henrik, til sin store sorg, avtjene verneplikt som grensejeger i nord. Men ett år senere var han tilbake for fullt, og hverdagen ble fylt av mye engasjement på studenterhjemmet.

Til nå har Henrik blant annet vært hyttesjef, økonomisjef i festforeningen, ansvarlig for nettsiden til studenterhjemmet, Kollegiemedlem, inventar i cHorus Buchus, webansvarlig for UKA på Blindern 2011, og er stort sett å se i det meste som skjer. Utenfor studenterhjemmet prøver Henrik å være med i webgruppa ved Cybernetisk Selskab ved Informatikk, selv om det til tider er vanskelig da det skjer så mye spennende på studenterhjemmet.

En stor interesse i den digitale hverdagen synes godt, og gutten bruker mye tid foran skjermen hvor han pusler med sitt. Henrik er også glad i praktiske oppgaver, og russelua "max mekker" gjenspeiler dette godt. Under UKA på Blindern 2011 sto Henrik for den tekniske løsningen for nettsiden og utviklingen av et velfungerende billettsystem, og fikk for sin brede innsats tildelt diplomet "UKAs arbeidsjern".

Ved siden av alle aktivitetene er det informatikkstudier som står i fokus, og Henrik går nå på 3. året. Det blir nok likevel noen ekstra semestre for å ta igjen all tiden som har gått med på engasjement ved siden av studiene.

Noe av det bedre Henrik vet er å improvisere praktiske løsninger, ha strukturelle rammer for alt, være med på "alt som skjer" og ha stor personlig frihet. Til det motsatte kan obligatoriske skoleoppgaver og til tider stor arbeidsmengde være ganske kjipt.

Som økonomisjef er det Henrik sin jobb å passe på at alt av penger ruller på riktig måte gjennom UKA, og at alle regninger blir betalt til tiden.

Sitat: Tror du jeg ikke klarer det eller!?!

Teknisk ansvarlig Ole Martin Bøe Stokke

Teknisk ansvarlig - Ole Martin Bøe Stokke

Master i religionshistorie ved UiO, 24 år

"Brum" ble født i det sofistikerte Bærum i 1988, men flyttet senere til Drammen hvor han ble formet av byens rå realisme, rånekultur og Rock n‘ Roll. Etter fullendt videregående utdanning vendte denne gutten snuten endelig hjemover og fant Blindern Studenterhjem, hvor han ble omfavnet som en bortkommen sønn og tatt inn i varmen av Blindernånden.

Ole Martin søkte etter det riktige studiet mens han etablerte sin maktposisjon på studenterhjemmet, og han fant det endelig da han snublet over Religionshistorie. Han slukte alt, ble religiøst varmesøkende og holder nå på med sin mastergrad hvor han er lidenskapelig opptatt av alt nordmenn generelt er kjemperedde for. Brum er ofte frustrert over en eller annen manglende strømkontakt, eller over manglende åpenhet for forskjellige tros- og livssyn. Stikker du av med en skjøteledning får du denne bjørnen på nakken.

Av tidligere verv på Blindern Studenterhjem har han vært Suppis i Kollegiet Folkestad og styremedlem i Kollegiet Buodd. Han har også vært leder i Festoreningen Bøe Stokke, er sittende Velferdssjef og "de factoElefantfestorganisatorkonsulent". I forbindelse med UKA har han ruslet innenfor teknisk avdeling de to forrige UKEne som lydmann og lydsjef, teknisk bæreape og -assistent. Han inrømmer også at han har gjort mye annet rart som ballkomitéer og diverse oppmennstillinger.

På fritiden, mellom alle vervene og studiet, trives Brum med litt gitarklimpring á la sjangeren blues, samt generell sunn lek med Blindernsk kyno-sarkasme. Om alt annet feiler vil han hjemsøke nachspiel med en 20-litersdunk ghettoprodusert eplesats, kjent som Drank. Men først skal han ha dekket sitt inventar i Revyteknisklageret med bobleplast (ferdig kneppet). Det sies også at Ole Martin ikke vet hvor kallenavnet “Brum” kommer fra (utfordring: spør han!).

Som teknisk ansvarlig i UKEstyret er det Brumlebass som alltid passer på at alt av scene, lys, stikkontakter og annet teknisk er på plass, slik at alt av konserter, barer, foredrag og revy fungerer som det skal under UKA på Blindern.

Sitat: Hør på meg da, mann!

Kjellermester Endre Wullum

Kjellermester - Endre Wullum

Informatikk ved UiO, fullført bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap, 23 år

Endre er en 23 år gammel stolt trønder født og oppvokst ca. midt i Trondheim by. Han har alltid hatt en forkjærlighet for (nesten) alt som kan drikkes og inneholder alkohol, og han snakker gjerne noen varme ord om hans yndling blant alle yndlingsdrinker - karsk. Endre er også den mest stilrettede mannen i UKEstyret, og kan gjenkjennes på hans signatursvarte skjegg, hatt og frakk.

I 2009 bestemte Endre seg for at Trondheim hadde gitt ham alt han trengte for å våge seg sørover, så han tok veien mot Oslo og Blindern Studenterhjem. Her begynte han å studere til en bachelorgrad i bibliotek- og informasjonsvitenskap ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Ved siden av studiet begynte han å engasjere seg drastisk i miljøet på studenterhjemmet, og han har tatt en av de eldre foreningene til hjertet - Blindern Bad og Badstuforening - og taler deres gospel vel.

Av verv på studenterhjemmet begynte Endre på stigen som innkjøpssjef for Festforeningen Solnes. Deretter har han vært kubboppmann, gangtilsyn og kjellermesterassistent under UKA på Blindern 2011. Han sitter nå på stillingene som arkivar- og skapoppmann (forvalter av Blinderns historie), og styremedlem i BBB.

Endre bruker sin ledige tid til å smake på forskjellige typer whisky og øl mens han børster støv av mokkasinene, den vinrøde skjorta og skinnvesten sin som han tok med ned fra Trondheim.

Som kjellermester er det Endre som står ansvarlig for all drift av barene, vaktholdet og innkjøp av alkohol til UKA på Blindern.

Sitat: Jeg løper ikke av prinsipp!

Arrangementsjef Didrik Vareide

Arrangementsjef - Didrik Vareide

Matematikk og teknologi ved UiO, 23 år

Didrik ble født i det herrens år 1989 i Sandnesjøen, en liten by på Helgelandsskysten i Nord-Norge. Hans foreldre følte at det var for sentralt, så Didrik vokste derfor opp på en liten øy uten fastlandsforbindelse langt oppe i nord, kalt Dønna. Her var det ikke mer enn 1000 innbyggere, noe som tydelig har preget ham. Han flyttet så nedover til Østlandet, nærmere sagt Ulefoss - byen som lager kumlokk - og studerte musikk på Skien Videregående.

Da det var tid for høyere utdanning var Didrik klar for sammfunnsøkonomi på UiO, men har nå gått over til matematikk grunnet konstant referering til det menneskelige samfunn i hans tidligere studium. Takket være sosialt press flyttet Didrik inn på Blindern Studenterhjem etter å ha bodd i Oslo i ett semester. Desverre flyttet han ut etter bare tre semestre, men takket være mer sosialt press flyttet han inn igjen på studenterhjemmet og ble med i UKEstyret.

Av tidligere verv på Blindern er denne blonde gutten mektig stolt over sitt engasjement som økonomisjef i Blindern Spill & Gåte, tidligere Bukkehaugsgeneral og nå som økonomisjef i Foreningsstyret.

Av fritidssyssler er han meget opptatt av gaming, vitenskap og musikk, og du kan ofte høre jazztriller og 80-tallsynth smyge seg ut av vinduet hans på 700-gangen. Hans største lidenskap er dog sopplukking. Hvis man noensinne får slippe inn på hans rom kan du se samlingen hans som inneholder alt fra kantarell til champignon (sjampinjong). Han elsker også følelsen av å våkne tidlig, tenke over hva han skal gjøre, finne ut at det ikke er noe, for så å legge seg igjen.

Som arrangementsjef er det Didrik som står for booking av band, foredrag og andre tilstelninger som UKA på Blindern kan by på.

Sitat: Jeg blir alltid overrasket over hvor fet naturen egentlig er!

Revysjef Max Lycke

Revysjef - Max Lycke

Molekylærbiologi ved UiO, 22 år

Max ble lykkelig født i Toronto, Canada. Han har brukt mesteparten av oppveksten i Bærum, men bodde i Oslo sine første år.

Etter videregående bestemte Max seg for å studere biologi, nærmere bestemt molekylærbiologi. Da han skulle flytte til Oslo fikk han fort øynene opp for Blindern Studenterhjems monumentale nyklassiske bygg . Her oppdaget han raskt de karismatiske personlighetene som skjulte seg i denne studentsekten midt i Blinderns hjerte. Han oppdaget også like raskt ukulturen og de groteske, uhemmede festene som grenset mot orgier, og menneskene som kun levde for fryd.

Han visste der og da at han ville føle seg hjemme her, men i slutten av samme året ble han også brutalt desillusjonert da han innså at folk som hadde bodd her over lengre tid også flyttet ut i den virkelige verden og måtte bygge opp makt og status på nytt. Først var han fortvilet, men innså etter hvert hva han måtte gjøre - nemlig klatre opp i sekt-hierarkiet for å opprettholde illusjonen, og da var det én stilling som passet hans mani, hans lunefulle temperament, melodramatikk og diva nykker: Revysjef!

Han bestemte seg for å utsette det ubarmhjertige møte med virkeligheten, for heller å bygge opp en bedre verden, en alternativ virkelighet; hans visjon måtte støpes i revy.

Av tidligere verv kan Max i tillegg skryte på seg å være et av originalmedlemmene i foreningen Blindern Spill & Gåte, samt sporadisk medlem i mannskoret cHorus Buchus. Han er også grunnlegger, forkjemper og eneste medlem i NKR (Norske Kaniners Rettigheter).

Fritiden tilbringer Max på rommet hvor han jobber med labprosjekter eller leser til eksamener i molekylærbiologi. Han liker også krypskyting. Hvis du noen gang er hjemme hos ham på Snarøya kan du se alt fra elefantstøttenner til utstoppede leoparder på veggen, og han vil stolt forklare hvordan han fanget beistene med sine bare never i Afrikas ville steppeland.

I UKEstyret har Max sin rolle som den eksentriske og distré eksdivaen som endelig har innfunnet seg med endt skuespillerkarriere i Blinderrevyen. Han har påtatt seg oppgaven som revysjef med stor vigør, og man kan ofte høre de nye skuespillerspirer klage over mishandlede egoer etter øvelser med den energiske revysjefen. Ellers setter han sammen det nyeste tilskuddet i den lange revytradisjonen vi har på Blindern Studenterhjem.

Sitat: La oss ta algenes skål!