UKA-logo UKA på Blindern 2013

Huset med det rare i

6 BARER, 3 SCENER, 10 DAGER, ARTISTER, REVY, FOREDRAG

Skuespillere

Bjørn Henrik Bastiansen

Revyskuespiller Bjørn Henrik Bastiansen

Alder: 21 år
Hjemsted:  Steinerskolen (Stavanger)
Studie: Medievitenskap
Kjønn:  -ish
Botid Blindern:   3 semestere

Som en sprudlende bamse kom Bjørn Henrik Bastiansen vandrende fra Steinerskolen i Stavanger opp pærealléen høsten 2011, og ble raskt kjent som Brukets nye entertainer. Det Bjørn mangler av ansiktshår tar han igjen med godt humør og knusende klemmer, gjerne under en av hans filmvisninger i Billa Kino, eller uten film i bare Billa. Han uttaler velvillig at håpene hans for UKA13 er Sex, Drugs and Rock'n Roll (minus “drugs” selvfølgelig, siden Bjørn Henrik veldig godt vet at dette ikke aksepteres på Blindern Studenterhjem). Men har han noen morsomme fakta han vil dele med oss?

- Jeg skal adoptere barn sammen med Johannes Amble, min tidligere romkamerat på kvisten, sier han, og en pinlig stillhet oppstår.

Når han blir spurt om hvorfor han bestemte seg for å bli med i revyen blir øynene hans store, våte og drømmende, og et svar på høyde med Bibelens mest fantasifulle momenter renner ut på utvannet rogalandsdialekt. Vi oppsummerer det med at han er en genuint morsom person som har alt å gjøre foran en ekstatisk folkemengde på UKA-revyen 2013.

Tre ord om medskuespillerne: Kan ikke klage! 

 

Ingrid Adele Selvik

Revyskuespiller Ingrid Adele Selvik

Alder: 20 (og et halvt)
Hjemsted:  Bergen
Studie: Jus
Botid Blindern:  3 semestere

Ingrid Adele er fra Bergen! Og med markant r og et tydelig drag på vokalene, er det opplagt at hun ikke skammes over det heller.

Hun har tidligere spilt i Jussrevyen og finner sin største inspirasjonskilde i de forhatte High School Musical-filmene. Hun har tidligere uttalt at hun er allergisk mot latex, og at hun en gang fikk en spiker i rumpa. ”Det var vel mer i skinken enn i rumpen”, sier hun nå. Hun liker og å assosieres med lemurer og pingviner, men kallenavnet Ping- har ingen forklaring i hennes forkjærlighet til pingviner. 

Ellers er hun en ivrig person med mange jern i ilden, hvorav den fabelaktige Blindernrevyen er det siste. Ingerid er ingen «quitter» som hun sier, og når hun først har satt seg til noe, skal det fullføres: ”Go hard or go home!”

Ingrid har vokst opp i en stor familie, hun er 1 av 5 søsken, hvor hun har fått den ærverdige plassen som «skitten i midten». Storfamilier har en tendens til å bli mildere kaotisk, noe som kan forklare hvordan Ingrid har lært å hevde seg med hevet stemme. Hun anses som over gjennomsnittet HØYLYDT. ”Innestemme, ¿que es eso?” Denne egenskapen har kommet godt med når det gjelder å bygge opp scene- og sangstemmen hennes som er like søt og vakker som en av Homers Sirener og like klar som en vanlig sirene. Scenen er den perfekte arena for å få utløp for hennes høye energinivå, og hun er derfor veldig klar til å bidra i Blindernrevyen 2013!

Tre ord om medskuespillerne: Loka, tidigeee, knall i padden

 

Bjørn Nedberge Klevmark

Revyskuespiller Bjørn

Alder: 23 år
Hjemsted:  Harestua
Studie: Ingeniør
Botid Blindern:  5 semestere

Denne gutten er tydeligvis den eneste i revygruppen som har styrt en ferge over en fjord, noe som kan komme godt med når han skal spille i revyen. Han har også tilbakelagt en aldri så liten karriere i hjemstedets amatørteater.

Da Harestua kan skilte med skuespillere som Robert Skjærstad og Marius Sønsteby, var det opplagt at dette var sporene for Bjørn å følge ved siden av ingeniørstudiene.

Av verv på Blindern Studenterhjem har han blant annet vært sjef i hyttestyret og vært med i festforeningen, samt en mer seriøs karriere som gangtilsyn på 600-gangen, en oppgave han har utført med jernhånd. Så gjenstår det bare å se om han klarer å holde orden på den til tider villstyrlige revygjengen de ti dagene UKA varer. 

Tre ord om medskuespillerne: Forrykende, vellykkede sjeler

 

Maria Yun Tjelle Bakke (Kim Jong-Chill)

Revyskuespiller Maria Yun Tjelle Bakke

Alder: 19 år
Hjemsted:  Stavanger (Sør-Korea)
Studie: Internasjonal Markedsføring på BI
Botid Blindern:  1 semester

Revyens korteste skuespiller er 2 cm fra å være dverg, og sørger for litt asiatisk verdensvanthet (hun har reist utrolig mye) i en ellers stasjonær, norsk forestilling.

Hun har sunget i kor, gått drama og danset stort sett hele livet, og liker å være dramatisk og stå på scenen. Tidligere har hun spilt i Seussical the Musical, en skoleoppsetning i USA. Hun ble med i revyen ved en tilfeldighet. Hun støtte på et ark som annonserte audition, og der ser vi at hun gjorde det som trengtes for å bli med.

Med sin frastøtende tilgjorte college-amerikansk har hun skremt mang et mulig bekjentskap i Billa Bar, men om vi er heldige kan denne egenskapen komme godt med under UKA-revyen 2013!

Tre ord om medskuespillerne: Barn med spesialbehov

 

Daniel Gunstveit

Revyskuespiller Daniel Gunstveit

Alder: 21 år etter UKA
Hjemsted:  Grimstad
Studie: Statsvitenskap
Botid Blindern:  1 semester

Etter et år med journalistikk og kreativ skriving i London, fant Daniel endelig frem til Blindern Studenterhjem i høst, noe som passer oss godt i og med at han skal spille i UKA-revyen 2013.

Av tidligere erfaring kan blant annet en kremrolle som Kronprins Haakon Magnus nevnes, hvor han avleverte sin ene replikk med glans. Mellom revyøvingene sitter Daniel mye og finner på unnskyldninger til hvorfor han ikke har skrevet flere sketsjer til revyen, mens han egentlig skriver på andre ting for en dag å kunne danke ut Jo Nesbø som Norges beste forfatter.

Blant mange andre fine (?) karaktertrekk, er Daniel en fremtredende prokrastinatør og en elendig taper, men ellers en stødig fyr og ok (+) kjæreste som gleder seg stort til å stå på scenen under UKA-revyen 2013.

Tre ord om medskuespillerne: Adekvate, dog eiendommelige

 

Marius Sønsteby

Revyskuespiller Marius Sønsteby

Alder: 22 år
Hjemsted:  Harestua, eller Harestuen på pent
Studie: Økonomi og Forretningsjus på BI
Botid Blindern:  2 semestere

Marius Sønsteby kan skilte med erfaring fra den ekstremt prestisjetunge UKA-revyen på Blindern Studenterhjem og Harestua amatørteater, hvor han i førstnevnte tydelig gjorde sine saker godt i 2011.

Nå er han tilbake, og sterkere enn noen gang. Han uttaler at han primært er med i revyen fordi det er «fryktelig relevant for studiene», og er det noe unge Sønsteby tar på alvor så er det studiene.

Av andre tidligere bedrifter kan man nevne at han har knust vinduet i gymsalen, og var nære ved å brekke armen på en av Brukets beboere, begge under to særdeles hendelsesrike fotballøkter.

Da er det godt at han er bedre på skuespill, noe han vil få sjansen til å vise under UKA-revyen, hvor han har skrevet på raideren sin at han kun vil ha skall-løse druer, for ikke å anstrenge hans sensitive mave.

Tre ord om medskuespillerne: Nei du vet...

 

Kariann Langeland

Revyskuespiller Kariann Langeland

Alder: 20 år
Hjemsted:  Sotra (vi sier i Bergensområdet)
Studie: Slutter på religionshistori ved UiO
Botid Blindern:  3 semestere

Kariann sier selv at hun gladelig ville droppet å være med i revyen for å se Les Miserables på kino. Da er det enda godt at den har premiere den 18. Januar, seks dager før det braker løs i Peisestuen på Blindern Studenterhjem.

Kariann sier selv at hun absolutt ikke er fra Bergen, og at hun ble med i årets revy for å holde sitt oppmerksomhetsbehov i sjakk, og for å utfordre seg selv på en ny måte. Hun sier også at hun liker å tulle, noe som kan komme godt med (dette skjønte vi da hun sa at hun ikke var bergenser, hallo, alle kan høre at hun er det… Reflekteres også ved at hun er født 1. April).

Der andre har nøkterne forhåpninger for UKA ’13, drømmer Kariann om masse gratis drikke, gode minner, og å ha det kjempegøy. Det høres ut som fine målsetninger fra gledessprederen fra Bergen (hehe), og vi gleder oss til å se henne på scenen i januar! 

Tre ord om medskuespillerne: Morsomme, lettkledde og kreative

 

Helene Svaland Johansen

Revyskuespiller Helene Svaland Johansen

Alder: 20 år
Hjemsted:  Arendal
Studie: Populærmusikk
Botid Blindern:  1 semester

Denne jenta kommer fra den delen av Arendal som er enda mer harry enn de nasjonale karikaturene skulle tilsi.

Hun har alltid elsket å synge, med meget varierende suksess. På noe vi antar er et tidlig tidspunkt i livet, pleide hun å holde kjøkkenkonserter til den ene karaokesingelen hun har gitt ut: “I’m a big, big girl”.

De siste årene har hun vært med i flere revyer og forestillinger, der hun blant annet har fått skinne i fremtredende roller som tysk offiser med tjukk aksent og som fortvilet mor i den sagnomsuste abortmusikalen ved Dahlske Videregående skole.

I likhet med de fleste som er med i årets revy, er også Helene oppmerksomhetssyk, og har rukket å opptre hele tre ganger i løpet av sitt første semester på Blindern Studenterhjem.

Hun avslutter med velvalgte visdomsord: Du får ikke mer moro en du lager sjøl. Og moro skal det bli – under UKA i januar 2013!

Tre ord om medskuespillerne: Flinke, gærne og herlige

Sist endret 31. desember 2012 03:13